Leefstijlmeting Firstbeat Life

Firstbeat Life meerdaagse HRV-metingen om leefstijlgedrag en herstelvermogen in kaart te brengen

Bestel je HRV leefstijlmeting met Firstbeat Life rechtstreeks bij onderstaande HRV-specialisten (preferred partners CSR).  

Meten van balans van het autonome zenuwstelsel tijdens het dagelijks leven, op basis van de hartslag en HRV, gedurende 5 achtereen-volgende dagen en nachten (5x 24 uur). 

Meten is weten 

Je krijgt directe feedback van de Firstbeat Life app tijdens de meting en na afloop, met een uitgebreid (Engelstalig) rapport waarin duidelijk wordt: 

• Hoe actief of gestrest je bent gedurende de dag

• Of je voldoende beweegt en conditie opbouwt

• Hoeveel je in 24 uur herstelt 

• Wat de kwantiteit en kwaliteit is van je slaap

• Of je ook echt herstelt als je aan het relaxen bent

• Of je herstelkracht en energie toe- of afneemt over de meetperiode. 

De meting geeft inzicht en maakt je bewust van je leefstijlgedrag en de balans van jouw autonome zenuwstelsel.

De client kan tijdens de Firstbeat Life meting meekijken in een app en kan zien of het lichaam op dat moment in de actiemodus zit of in de herstelmodus, op basis van de hartslagfrequentie en de HRV (hartritmevariatie). 

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of wil je meteen een aanvraag voor een meting doen? 

Stuur een mail met je aanvraag naar een van de drie HRV-specialisten en deze neemt binnen 24 uur contact met jou op (of met jouw cliënt).

N.B. Het is niet nodig een mail naar beide HRV-specialisten te sturen. Zij werken samen, hanteren dezelfde prijzen en vervangen elkaar indien nodig.  

 

Tarief (2024)

Firstbeat Life meting 5 dagen (eenmalig)*    € 269,- (btw vrij)

Optioneel

 • Totaalprijs met een startmeting van 5 dagen zoals hierboven, met uitbreiding van de meetperiode om 3 maanden te meten, zo vaak als je (cliënt) wilt: € 369,- 

 • Meten van teams of grote groepen, werknemers: Vraag een offerte aan
*Prijs is inclusief: verzending heen en terug van de bodyguard3 hartslagsensor en benodigdheden, gebruik van de Firstbeat Life app met realtime feedback voor cliënt, met 45-60 min. persoonlijke (online) toelichting van de resultaten, Firstbeat rapportage en beknopte samenvatting met een persoonlijk hersteladvies. 
 

Aanvraagproces

 • Aanvraag & informatie: stuur een e-mail en/of bel met de HRV-specialist van je keuze;
 • Bevestiging per mail van ontvangst van de aanvraag binnen 48 uur, met vraag om contactgegevens van de cliënt door te geven (naam, e-mailadres en telefoonnummer);
 • HRV-specialist mailt een aanmeldformulier aan cliënt om de benodigde informatie op te vragen en voorkeursdata aan te geven; 
 • HRV-specialist neemt telefonisch contact op met de cliënt om definitieve data vast te leggen en evt. vragen te beantwoorden;
 • Bevestiging van afspraken via mail;
 • Bodyguard 3 hartslagsensor (met ECG-plakkers en instructie) wordt per post verstuurd naar de cliënt, met track & trace code;
 • Cliënt stuurt na afloop van de meting het doosje met de geleende bodyguard en toebehoren retour in de meegeleverde en gefrankeerde retourenvelop;
 • De datum van de online nabespreking wordt in overleg gepland;
 • Factuur wordt naar de aanvrager gestuurd (coach/therapeut of cliënt);

(N.B. wanneer een coach/therapeut een HRV-meting bestelt, is een gezamenlijke online nabespreking met coach, cliënt en HRV-specialist standaard, tenzij anders is afgesproken)

 
Informatie over de Firstbeat Life HRV metingen

De Bodyguard 3 meet nauwkeurig elke hartslag en de tijd tussen de hartslagen. De variatie in tijd in milliseconden tussen opeenvolgende hartslagen noemen we HRV (hartslagvariabiliteit). De Bodyguard 3 meet HRV met de nauwkeurigheid van een ECG (hartfilmpje). Het dient niet als diagnose maar om inspanning, stress en herstel, kortom leefstijl, in kaart te brengen.

HRV wordt algemeen aanvaard als een maat voor de activiteit van het autonome zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel is het deel van ons zenuwstelsel dat automatisch alle organen en systemen van het lichaam aanstuurt. 

Er zijn twee deelsystemen van het autonome zenuw-stelsel: sympathisch (‘gaspedaal’) en parasympatisch (‘rem’ of ‘accu-lader’). De natuurlijke wisselwerking tussen die twee systemen stelt ons in staat om te reageren op verschillende situaties/behoeften en om vervolgens daar ook weer van bij te komen. Beide systemen functioneren gelijktijdig, maar in tegengestelde richting van elkaar. Ze activeren of remmen specifieke fysiologische reacties.

Meerdaagse Firstbeat Life HRV meting

De meting duurt 5 achtereenvolgende dagen en nachten (5x 24 uur) en voer je thuis en op je werk uit. We raden aan om minimaal 4 werkdagen en 1 vrije dagen te meten. Zo meet de Bodyguard 3 je hartslag en HRV tijdens je normale, dagelijkse leven: werken, huishouden, vrije tijd, sporten, slapen. Je houdt tijdens de meting een logboek bij in de bijbehorende app. Je gegevens worden via bluetooth geüpload in de app. Aan de hand van de opgenomen hartslagdata berekent de Firstbeat-software van minuut tot minuut de activiteit van het autonome zenuwstelsel: sympathische (‘gaspedaal’) of parasympatische (‘rem’) activiteit. 

In de Life app van Firstbeat zie je direct de resultaten en kun je tips en informatie lezen. Wanneer de meerdaagse meting eindigt en geanalyseerd wordt in de app, zie je deze resultaten ook direct terug in de app. Tijdens de online nabespreking van je meting doorlopen we samen je logboek, gekoppeld aan je hartslaggrafiek van de meetdagen. Je ontvangt een PDF rapport van je HRV-meting. Hierin komt nog een keer alle informatie bij elkaar, waardoor je per dag kunt zien in welke stand je lijf stond: actief (stress, werken, sporten, etc.) of rust (slapen, ontspannen). Ook krijg je inzicht in hoe je herstelt tijdens je slaap en in de balans tussen inspanning en ontspanning tijdens de meetperiode. Je krijgt persoonlijke adviezen en tips.

Fig. De HRV-grafiek van een persoon (RMSSD in ms) gedurende 24 uur laat zien hoe HRV laag is tijdens werkstress (rode balkjes), zakt tot bijna nul tijdens sport (blauwe balkjes, vooral sympathische activiteit) en aanzienlijk toeneemt toe tijdens meditatie en slaap (groene bakjes, vooral parasympatische activiteit). Deze weergave wordt ook gebruikt in de Firstbeat Lifestyle Analyse. 

Disclaimer: HRV monitoring is niet geschikt voor mensen met een pacemaker, harttransplantatie, chronisch boezemfibrilleren, ongecontroleerde schildklieraandoening of koorts of bij ernstige psychiatrische klachten.

Medicatie gebruik

Medicatie dient altijd bekend te zijn, in verband met eventuele invloed op de hartslagfrequentie en HRV. 

Overleg van tevoren met de HRV-specialist of een hartslagmeting zinvol en betrouwbaar is. Zij denken graag met je mee. 

HRV-specialisten
 
 
Janine van Kampen
Psychosociaal therapeut
Biofeedbacktherapeut
Stresscoach CSR Centrum®

T 06 2213 0169
info@biotrain.nl

Vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering voor particuliere cliënten.

Kasper Janssen
Sportarts & 
herstel specialist

T 085 0470315
info@herstelkracht.nl