HRV Lifestyle Analyse

Per heden bestel je de HRV Lifestyle Analyse rechtstreeks bij onderstaande HRV-specialisten (preferred partners van CSR). 

Stuur een mail met je aanvraag naar een van de drie HRV-specialisten en deze neemt binnen 24 uur contact met jou op (of met jouw cliënt).

N.b. Het is niet nodig een mail naar alledrie de HRV-specialisten te sturen. Zij werken samen en vervangen elkaar indien nodig.  

Prijzen (2022)

HRV-meting 3 of 4 dagen € 229,00 (inclusief 21% btw)
HRV-meting 5 dagen         € 259,00  (inclusief 21% btw)

Prijs is inclusief 30 min. persoonlijke toelichting van de resultaten door een van onderstaande drie HRV-specialisten.  

HRV-specialisten
 
Andy Veelenturf-de Wit (3-4-5 daagse metingen)
T 06 5516 7448 
 
Janine van Kampen (3-4-5 daagse metingen)
T 06 2213 0169
 
Kasper Janssen (alleen 5-daagse metingen)
T 030 2378 144 
 
Aanvraagproces
 • Aanvraag via e-mail aan de HRV-specialist van je keuze voor een 3, 4 of 5 daagse HRV Lifestyle Analyse meting van Firstbeat;
 • Bevestiging per mail van ontvangst van de aanvraag, met vraag om aanvullende informatie aan te leveren (middels apart formulier) en factuur;
 • HRV-specialist neemt telefonisch contact op om data in te plannen (van de meting en de beeldbel nabespreking) en bevestigt dit per mail;
 • Sensor wordt (aangetekend) verstuurd naar aanvrager (of cliënt);
 • Aanvrager/cliënt stuurt na afloop van de meting de HRV sensor retour met meegeleverd retourlabel;
 • Na ontvangst sensor en opmaken rapportage wordt de nabespreking via beeldbellen bevestigd. 
(N.b. wanneer een coach/therapeut een HRV-meting bestelt, is een beeldbelafspraak met coach, cliënt en HRV-specialist mogelijk)

 

Meet - Zie het resultaat - Vind je balans

Veel gezondheidsklachten zijn terug te voeren op een verkeerde balans tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning van je lichaam. Met de HRV Lifestyle Analyse meet je jouw balans door 3 dagen achter elkaar je hartslag en je hartslag variabiliteit (HRV) op te nemen.

Uit het resultaat blijkt het volgende:

Manage stress: 
Zie hoe bepaalde gebeurtenissen je lichaam energie vragen of doen herstellen, en hoe je met stress omgaat.

Sport effectief: 
Bepaal of je actief genoeg bent en of je het maximale uit je oefeningen haalt.

Verbeter herstel: 
Ontdek of je voldoende herstelt en hoe je de slaapkwaliteit verbetert.

Je krijgt van ons 30 minuten persoonlijke toelichting op je rapport via telefoon/beveiligd beeldbellen. Met deze informatie kun je doelgericht stappen ondernemen om je balans te verbeteren en vitaler te worden.

Voor wie is dit geschikt?

Voor ambitieuze mensen, zowel op het werk als privé
Je vraagt veel van jezelf en wilt dit ook langdurig kunnen volhouden. Inzicht in jouw persoonlijke balans maakt dat je gericht kunt bijsturen waar dat nodig is.

Voor mensen met gezondheidsproblemen
Als je je vermoeid voelt, burnout bent of andere gezondheids-problemen hebt, en je wilt onderzoeken welke rol je lifestyle hierin speelt.

Voor personeel
Ondersteun high-performance medewerkers in het hanteren van de hoge eisen die aan ze worden gesteld. Investeer in het welzijn en maximaliseer de prestaties van uw mensen met de HRV Lifestyle Analyse. Bekijk hier de flyer.

Deze analyse kan de vroege signalen van stress en werkdruk herkennen voordat er serieuze uitputting of burn-out plaats vindt, zodat er op tijd kan worden ingegrepen.


 

Hoe werkt het?

Je doet de meting met een klein, licht apparaatje (de bodyguard) dat je met plakelektroden op twee punten op je borst plakt. De bodyguard valt nauwelijks op onder kleding. 

Je meet hiermee minimaal 3 dagen en nachten achter elkaar je hartslag en de variatie in de hartslag intervallen (ook wel hartslag variabiliteit), tijdens je dagelijkse routines op je werk en thuis (dus geen laboratoriumomgeving). We adviseren om twee werkdagen en 1 vrije dag te meten.

Met de hartslag variabiliteit meet je de toestand van je autonome zenuwstelsel: één van onze belangrijkste regelsystemen. Op deze manier kan van minuut tot minuut bepaald worden of je in de actieve stand staat (werken, sporten, etc.) of in de rust stand (slapen, ontspannen). Doordat het een meerdaagse meting is kun je zien hoe het met je balans is gesteld tijdens jouw dagelijkse leven.

Tijdens de meting houd je online een logboek bij.

 

Wat kom je te weten?

Je krijgt een uitgebreid (Engelstalig) analyserapport na afloop waarin duidelijk wordt:

 • Hoeveel je in 24 uur herstelt
 • Wat de kwaliteit is van je herstel
 • Of je ook echt herstelt als je aan het relaxen bent
 • Hoe actief/gestrest je bent gedurende de dag
 • Of je voldoende beweegt
 • Of je voldoende beweegt om je fitheid te verbeteren
 • Of je vitaliteit toe- of afneemt over de meetperiode gezien

Aan de hand van de resultaten kun je zo nodig actief ingrijpen op je gedrag en leefstijl. We geven standaard persoonlijke toelichting van 30 minuten via telefoon/beeldbellen.
 

Voorbeeld van info uit zo'n rapport:

 

Ik wil de Lifestyle Analyse doen

Nadat je de meting hebt besteld, ontvang je een mail met daarin de uitnodiging ons online formulier in te vullen (als coach stuur je deze mail door aan je cliënt). In dit formulier noteer je voor de meting noodzakelijke persoonlijke gegevens en geef je aan wanneer je de meting wilt doen. Wij nemen na ontvangst van het ingevulde formulier via de mail contact met je op om de meting te bevestigen.

Vervolgens sturen we de meetapparatuur in een brievenbuspakket aangetekend naar je toe en plak je hem op de eerste ochtend van de meting zelf op je borst. Na afloop stuur je de meetapparatuur weer aangetekend terug naar ons en ontvang je over het algemeen binnen 2 weken je rapport tijdens een online bespreking.


 

 

Veelgehoorde vragen

Zo’n apparaatje op mijn borst, heb ik daar last van?
Nee. In het begin zal je hem voelen zitten, maar het is zo klein en licht dat je snel vergeet dat je hem draagt. 

Ziet iedereen dat ik zo’n apparaatje draag?
Nauwelijks. En zelfs helemaal niet als je er met je kledingkeuze rekening mee houdt (hoog sluitende kleding).

Dat rapport ziet er moeilijk uit, kan ik er zelf wel wat mee?
We lichten je uitslag toe tijdens het bijbehorende telefoongesprek, zodat je je rapport begrijpt en er verder mee kunt.

Ik ben helemaal niet technisch, kan ik het dan wel?
Zeker. Het opplakken van de bodyguard op je borst is eenvoudig, je hoeft enkel te checken of het groene lichtje brandt. 

Ik heb het te druk om zo’n meting te doen.
Juist dan is het interessant om deze meting te doen! Reken enkel de eerste ochtend van de meting op wat extra tijd hiervoor (voor de eerste keer de bodyguard opplakken en het logboek openen). Daarna is het een kwestie van het apparaatje er afhalen als je gaat douchen, daarna weer opplakken en gedurende de dag globaal het online logboek bijhouden (via je telefoon of computer). Dit kan ook achteraf als je dat prettiger vindt.

Ik heb een gevoelige huid.
We hebben speciale elektroden plakkers voor de gevoelige huid. We raden aan om de plakkers iedere dag net op een andere plek te plakken, zodat irritatie wordt voorkomen.

Ik heb geen 2 werkdagen en 1 vrije dag achter elkaar.
Dat is maar een aanbeveling die we doen. Wat belangrijk is dat je dagen kiest die representatief zijn voor hoe jouw week er uit ziet: met vrije tijd, werk en beweging.

Wie heeft deze Lifestyle Analyse ontwikkeld?
Het Finse bedrijf Firstbeat. Ook voor topsporters is deze meting veel gebruikt.

 

Kijk ook het filmpje over deze meting